Sådan får man onlinestomisupport under COVID-19

 

I takt med at den fulde genåbning lader vente på sig, har du måske brug for både fysisk og mental støtte. Hvis du søger efter en lokal støtte eller ressource, kender din stomisygeplejerske sandsynligvis til muligheder, som findes i det område, du bor i.

Onlinefora giver dig mulighed for at komme i kontakt med andre, som ved, hvordan det er at leve med en stomi. Mange mennesker finder det nyttigt at knytte forbindelse med andre for at dele tips og trække på deres egne erfaringer.

Stomistøttegrupper, patientforeninger og fora er ofte nyttige måder at få støtte af ligesindede på.

Velgørende institutioner og foreninger

Mange velgørende institutioner og foreninger tilbyder stomistøtte. Her er nogle stykker:

Purple Wings Charity
Purple Wings er en skræddersyet service, som giver tilskud til personer, som lever med en stomi, for at de kan genvinde deres selvtillid.

Crohn's Colitis UK
Denne velgørende institution tilbyder fortrolig støtte og råd til personer med Crohns sygdom eller kronisk tarmbetændelse. Det er den største af sin art i Storbritannien og tilbyder information til alle, inklusive venner, familie, sundhedsfaglige personer og arbejdsgivere.

Andre foreninger:

 

Du kan gå til NHS portal for at finde supportgrupper i dit lokale område.


Facebook-grupper

Colostomy UK Support
Colostomy UK Facebook-støttegruppen har været aktiv siden 2012. Den giver vejledning til stomipatienter og deres familier, venner og plejepersoner. Dette er en privat gruppe (ca. 8.500 medlemmer), og det kræver godkendelse at blive optaget. Når du er blevet godkendt, kan du dele dine tanker med og læse om andre menneskers stomierfaringer. Døgnåben stomihjælpelinje tilgængelig Klik her for at læse mere

Colostomy and Stoma Support
Denne støttegruppe deler erfaringerne med et liv med kolostomi, ileostomi og urostomi. Nye medlemmer opmuntres til at deltage i diskussioner efter den indledende godkendelse.

The Real Ostomy Support Group
ROSG er et sted for alle de ting, man kan gøre med stomier. Medlemmer kan frit bede om råd, og hvis gruppeadministratorer ikke kan hjælpe, kan de sætte dig i forbindelse med nogen, som kan. Gruppen beskriver stolt sig selv på følgende måde: Vi er her, for at du kan snakke, få venner, hjælpe, tilbyde støtte og blot give dig mulighed for at råbe og skrige, når du har lyst til det. Det er en god ide at gennemlæse gruppens regler, før man sender et opslag – for eksempel er grafiske fotos kun tilladt i kommentarerne.

Stoma and Ostomy Support Group
Næsten 8.000 medlemmer, som tilbyder hjælp, gode råd og moralsk støtte til mennesker, der lever med en stomi og stomirelaterede problemer. Emnerne dækker ileostomi, urostomi, kolostomi, J-pose, jejunostomi, nephrostomi, brok, fistler og tilbageførsler. Ligesom mange andre grupper er denne også privat, og din anmodning om at blive optaget vil blive godkendt, når du har besvaret nogle enkle spørgsmål.

Andre Facebook-grupper:


Fora

Hvis du ikke benytter sociale medier, eller du foretrækker at slutte dig til en onlinestomiforening uden forbindelse med din profil, er fora et godt alternativ.

Her er en liste over nogle af de mest aktive fora/tråde:


Flere oplysninger

Der er værdifuld vejledning og information om stomipleje i Hollisters stomiuddannelsescenter.