Bliv hjemme. Hold kontakten til omverdenen.

Sådan bevarer man personlige forhold og personlige rum.

 

Alle sammen. Hele tiden.

Når en helbredskrise holder dig hjemme, kan det være en kilde til både stress og trøst at være sammen med din partner døgnet rundt.

At arbejde hjemmefra vil måske ikke være usædvanligt for nogle mennesker. Men nu er der mange af os, som har partnere, der arbejder hjemme, og desuden børn, som får hjemmeundervisning. De fleste af os er ikke vant til at tilbringe hele dagen i det samme rum som vores partner, og det er forventeligt, at det er noget man skal vænne sig til.

Din overlevelsesvejledning for at blive hjemme:

Tal om det
Start med at foregribe vanskeligheder, og snak om dem, før I begynder at gå hinanden på nerverne. Det er meget nemmere at arbejde som et team, når I begge to roligt søger løsninger sammen

Skab plads
Det er sandsynligt, at mindst én af jer vil have brug for plads. Overvej at motionere udendørs hver for sig. Dette kan være gode nyheder for din hund, som får dobbelt så mange lufteture

Anerkend vrede
Hvis der opstår spændinger, skal du prøve at afstå fra at være reaktiv og blot fjerne dig selv fra situationen. Vent med at diskutere, hvad der skete, til senere, roligt og uden at kritisere.

Opresumér hver dag
Sæt tid af hver dag til at tale om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Undgå beskyldninger, forsøg at se det sjove i det, vær venlig, og udtryk taknemmelighed. Vi bør alle sammen mere end nogensinde være taknemmelige for vores helbred.

Tag dig tid til intimitet
Idet vi antager, at ingen af jer er syge og fuldstændig isolerer sig selv, skal I prøve at finde tid til sjov og intimitet.

 


Du får disse selvplejetips af Sue Lennon, som har næsten tre årtiers erfaring som sygeplejerske, terapeut, underviser og coach inden onkologisygepleje, inklusive urologi og stomipleje. Hun går meget ind for den gode patientsamtale og har forståelse for det "at leve med sygdom" og kan dermed yde holistisk pleje. Derudover er hun en hyppig taler ved internationale workshops og konferencer.