Det er godt for dig at gøre gode gerninger

Gør venlighed til en del af din daglige huskeliste.


Sådan finder du lykke i hverdagen.

Selv om vi ved, at isolation kan være nyttigt lige nu, vil du måske stadig føle dig anspændt eller have en desorienterende fornemmelse af at have mistet kontrollen. Tider som disse kan få os til at sætte pris på, hvor afhængige vi er af strukturen ved rutiner, og hvor vanskeligt det kan være at miste de der dagligdags markører for fremskridt.

Rutine er din ven
Fremfor alt er det vigtigt at etablere en rutine for at bevare dit velvære fra dag til dag. Det omfatter at stå op på et rimeligt tidspunkt, tage tøj på, spise ordentligt, tage sig tid til noget motion og at have en overkommelig plan for dagen.

Det er godt for dig at gøre noget godt for andre
Sammen med din rutine kan øjeblikke med forbindelse og venlighed live dig op. Her er nogle ideer, du kan overveje:

Lad nogen vide, at du tænker på dem
Send et kort, eller ring til en nabo for at spørge, hvordan de klarer sig. Skrive et takkebrev til de arbejdere, som holder hjulene i gang. Det er dejligt at modtage tak eller gode ønsker, og endnu dejligere at give dem.

Find nye måder at knytte forbindelse med andre på
Lær en ung slægtning at lave mad via videoopkald, eller del et virtuelt middagsselskab. Forsøg en omgang online-scrabble, backgammon eller skak med en person i den anden ende af verden. Hold samtalen let, og forsøg på at le mest muligt.

Dyrk noget
Plant et frø, og plej stiklingen. Selv en kasse i køkkenvinduet eller en simpel indendørs krydderurt kan nære sjælen. Og give et sundt bidrag til middagen!

 


Du får disse selvplejetips af Sue Lennon, en respekteret sygeplejerske, terapeut, underviser og coach med næsten tre årtiers erfaring i onkologisygepleje, inklusive urologi og stomipleje. Hun går meget ind for den gode patientsamtale og har forståelse for det "at leve med sygdom" og kan dermed yde holistisk pleje. Derudover er hun en hyppig taler ved internationale workshops og konferencer.