Hollister COVID-19 opdatering Få mere at vide

Sund hud bør være reglen, ikke undtagelsen

Huden omkring stomien skal ligne huden andre steder på maven.

58 % af mennesker med stomi rapporterer rødme, 46 % rapporterer brændende fornemmelse, og 39 % rapporterer smerte eller ømhed omkring deres stomi.

Mennesker med stomi mener, at hudproblemer primært skyldes, at klæberen river deres hud i stykker, og at stomien har lækager.

De mest almindelige årsager til lækage er en dårligt tilpasset klæber, forkert anvendelse og for meget bevægelse og svedtendenser.

Sådan ser sund peristomal hud ud

Huden omkring stomien skal være intakt uden irritation, udslæt eller rødme. En korrekt tilpasset klæber beskytter huden mod at blive irriteret eller beskadiget af stomioutput. Den rigtige formulation af ingredienser i en klæber hjælper med at forhindre hudproblemer fra start.

Beskadiget

Beskadiget hud omkring stomien kan se rød, rå og irriteret ud og føles øm. Hvis klæbepladen er for stort eller ikke klæber godt, kan dræning af stomien beskadige huden.
Se billedet.

Beskadiget og irriteret

Skader og irritation under klæberen kan forårsages af hyppige skift eller en klæber, der ikke er velegnet til din hud. Lækage og overskydende fugt kan også være en årsag.
Se billedet.

Hvad er de mest almindelige misforståelser omkring hudproblemer?

Hvor stor en procentdel oplever kløe omkring deres stomi?