Hollister COVID-19 opdatering Få mere at vide

Misforståelser omkring hudkomplikationer

Nogle af de aspekter, der som regel bliver antaget om stomipleje, er i virkeligheden misforståelser. Lad os afvise nogle af dem.

 

Misforståelse nr. 1 – Peristomale hudkomplikationer bør forventes

Virkelighed: Selvom det er sandt, at hudkomplikationer omkring stomien forekommer for mange mennesker, bør de ikke opstå. Hvis de opstår, kan det skyldes en forkert fit for klæberen, eller at klæberen skiftes for ofte. Se, hvordan cyklussen for usund hud udvikler sig.

Misforståelse nr. 2 – Kløende hud ser altid rød eller betændt ud

Virkelighed: Mange mennesker, der lever med stomi, oplever kløe, selvom huden omkring deres stomi ser sund ud. Mange stomisygeplejersker har også oplevet dette hos deres patienter. Se, hvad de sagde i en undersøgelse om peristomal kløe.

Misforståelse nr. 3 – Det handler om klæber fit

Virkelighed: Klæberens "fit og formulation" går hånd i hånd. Din stomibandage kan ikke opretholde enen god forsegling uden korrekt fit. Uden den korrekte formulation kan huden omkring stomien være udsat for komplikationer. Se, hvordan "fit og formulation" arbejder sammen.

Misforståelse nr. 4 – Alle klæbere er ens

Virkelighed: Et nyligt studie, kaldet ADVOCATE, undersøgte, hvordan den ceramid infuserede CeraPlus™ klæber med Remois-teknologi* kunne sammenlignes med en klæber uden ceramid. Personer, der bruger CeraPlus™ klæberen, opnåede flere positive resultater. Læs mere om resultaterne fra ADVOCATE studietet.

Misforståelse nr. 5 – Alle klæbere er lige skadelige for huden

Virkelighed: I et nyligt studie, der sammenlignede en CeraPlus™ klæber med andre klæbere, var CeraPlus™ klæberen bedre til at opretholde en sund hud. Læs mere om resultaterne fra dette studie.

Sådan påvirker hudens tilstand livskvaliteten

Kløe, rød eller irriteret hud omkring stomien, gør det vanskeligt at holde et posesystem på plads. Det kan betyde højere produktforbrug og højere omkostninger. Det kan også betyde mindre tid til at leve livet. Læs mere om livskvalitet og peristomal hud.

Afspil videoen

 

Hvor stor en procentdel oplever kløende hud omkring deres stomi?


Vores studie

Personlig support til dig

Har du spørgsmål?

Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål samt en ordliste, så du kan komme i gang.

Omfattede produkter

Conform 2™ CeraPlus™ soft konveks plade

CeraPlus™ Soft Konveks klæber

Moderma Flex™ CeraPlus™ 1-dels tømbar pose

Hollister Incorporated Premier drainable pouch convex ceraplus lock n roll filter tape back top 8990

CeraPlus™ Soft Konveks klæberen, Lock ’n Roll™ lukning, klæberkant, filter

Adapt CeraRing™

Med ceramid

Remois-Logo_50x44

*Remois er en teknologi fra Alcare, Co., Ltd.